14 Şubat 2016 Pazar

KALPLİ KURABİYE




MALZEMELER


125 Gr tereyağ yada margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 Su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un




YAPILIŞI

Tereyağ,sıvıyağ,yoğurt,yumurta,pudra şekeri,vanilya koyup karıştır.Nişasta kabartma tozu ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğur. Hamuru ikiye bölüp merdaneyle açıp kalp kalıbıyla şekil verip 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye  kadar pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder