14 Şubat 2016 Pazar
KALPLİ KURABİYE
MALZEMELER
125 Gr tereyağ yada margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 Su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tereyağ,sıvıyağ,yoğurt,yumurta,pudra şekeri,vanilya koyup karıştır.Nişasta kabartma tozu ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğur. Hamuru ikiye bölüp merdaneyle açıp kalp kalıbıyla şekil verip 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder