3 Ocak 2016 Pazar

DEVELİ ATAŞEHİR'DE LEZZET KEŞFİ VE YENİ YIL HEDİYELEŞMESİ





Geçtiğimiz pazar günü sevgili www.biricitinyeri.blogspot.com 'un sahibi yasemin  bu güzel lezzet keşfi ve yeni yıl hediyeleşmesi  etkinliğine davet etti. Davete icabet etmek gerekir. Bende seve seve bu etkinliğe katıldım.


Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet,ustalık,profesyonellik ve titizliğin hikayesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu  Başkanlığı görevini yürüten  Arif Develi'nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep'te kuruldu.Arif Develi, 1966 yılında İstanbul'a gelerek,İstanbul'un tarihi mekanlarından Samatya'da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi'nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi.

Bugün Samatya'da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi,Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege,Akdeniz,Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor.
Arif Develi,halen Develi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.Ancak artık Develi mirasını iki oğlu Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor.Arif Bey'in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor.Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip.
Antep mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi'nin bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu.Örneğin, Develi'nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey'in kendi buluşu olan bir lezzet.

Lezzet efsanesini, Samatya'dan sonra Etiler,Kalamış ve Ateşehir restaurantlarında sürdüren Develi, son olarak Florya'da yeni şubesini açtı.Beş dönüm arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin İstanbullularla buluşacağı 7.adres oldu.Kurulduğu günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin övgüsünü kazanan Develi birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa'nın en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından "İstanbul'un en iyi 5.restoranı"seçildi.Develi Samatya ,2006 yılında İngiltere'nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki "En iyi 100 lokanta"listesinde yer aldı.


Develi Ataşehir bizleri harika bir şekilde ağırladı.Gavur dağı salatası ve çiğ köftesi favorim :)

                                                  Mezelerin hepsi çok lezzetli



                                  İçli Köftesi, Fındık Lahmacun, Kaşarlı Pidesi nefisss



                                                        Döneri Şahaneee

                        Fıstıklı Kebabı  Lezzetli Özel fıstıktan yapılan kebapta kuş boku denilen fıstık hem tatlılarda hemde kebaplarda kullanıyorlar.





                                                       


                                                                   Meyve Tabağı





Fıstıklı Baklavası

,


Bizleri misafirperverliği ile ağırlayan Ataşehir Develi'ye teşekkür ederim.


www.hchaircare.com Saç bakım ürünü Ovex için çok teşekkürler Artık saçlarım daha yumuşak ve parlak olacak.

Süspüsdükkanı bizlere taç ve toka göndermiş teşekkürler.Şafağın dünyası renkli yılbaşı kurabiyeleri yapmış ellerine sağlık:) Sosyalannem kendi yaptığı el işi bileklik ve kolyeler çok cici teşekkürler.







Bu güzel etkinliği yapan sevgili yasemine çok teşekkür ederim .Yeni yıl hepimize sevgi mutluluk başarı sağlık huzur getirsin. Mutlu yıllar














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder