19 Ocak 2014 Pazar

HAVUÇLU CUP KEK

MALZEMELER

2 Tane yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1Çay bardağı yoğurt
1Su bardağı havuç
Yarım bardak zeytinyağı
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya
1Tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı cekilmiş ceviziçi
1,5 su bardağı un

Üzeri İçin
Renkli Şeker Hamuru

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.Yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.Vanilya ve kabartma tozu ve un ekleyip karıştırın. En son havuç tarçın ceviziçini ekleyin.Cupların içine bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün.Önceden ısıtılmış fırında  180 derecede 25 30 dakika pişirin.Piştikten sonra  renkli şeker hamuruyla  süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder