23 Ocak 2014 Perşembe

KESTANELİ HAVUÇ ÇORBASI

MALZEMELER

1 Adet kuru soğan
25 gr salça
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1/2 adet patates
1/2 adet kereviz
120gr kestane
800 ml su
10 gr un
5 gr toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Kestaneleri yıkayınve ortasından bıçak ile çizin.Kestaneleri TEFAL ACTİFRY pişirme haznesine yerleştirip 25 dk.pişirin.Soğan,havuç,patates,sarımsak,kerevizleri küçük küp şeklinde doğrayın.Tencerede zeytinyağı ile sırasıyla soğan,havuç,kereviz,patates,sarımsak soteleyin.Unu ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin.Kestaneleri ve tozşekeri ekleyin.Et  suyunu ekleyin.Kaynamaya başladığında altını kısın.Sebzeleri ve kestaneleri kontrol edin.Sebzeler yumuşadığında blender yardımı ile çorbayı inceltin.Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder