23 Ocak 2014 Perşembe

KESTANELİ VE KURU MEYVELİ PİLAV

MALZEMELER

200 gr yasemin pirinci
500 ml su
75 gr kestane
30 gr kuru incir
30 gr kuru erik
30 gr kuru kayısı
30 gr kuru üzüm
20 gr tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Kestaneleri yıkayın ve ortasından bıçak ile çizin.Kestaneleri TEFAL ACTİFRY'ın pişirme haznesine yerleştirip 25 dk.pişirin.Tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.Kurutulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın ve soteleyin.Kestaneleri soyun ve küçük parçalara bölerek tencereye  ekleyin.Pirinçleri yıkayın ve tencereye ekleyin.Su ekleyin.Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Hiç denemediğim bir lezzet. Merak ettim gerçekten. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil