29 Ocak 2014 Çarşamba

HAŞHAŞLI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 portakal veya limon kabuğu rendesi (portakalı tercih ettim)
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 pakaet kabartma tozu
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Yoğurma kabımızın içine 250 gr oda scaklığında tereyağını zeytinyağını yumurtayı pudra şekerini 1 portakalın rendesi isteğe bağlı  2yemek kaşığı mavi haşhaş vanilya hepsini yoğuruyoruz sonra nişasta  kabartma tozu ve alabileceği kadar un koyup yoğuruyoruz  yumuşak olucak hamur. Hamuru merdaneyle açıyoruz  şekilli kalıplarla kesiyoruz .Tepsiye yağlı kağıt koyup üstüne yerleştiriyoruz.175 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder