MALZEMELER
250 gr tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 portakal veya limon kabuğu rendesi (portakalı tercih ettim)
2 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 pakaet kabartma tozu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yoğurma kabımızın içine 250 gr oda scaklığında tereyağını zeytinyağını yumurtayı pudra şekerini 1 portakalın rendesi isteğe bağlı 2yemek kaşığı mavi haşhaş vanilya hepsini yoğuruyoruz sonra nişasta kabartma tozu ve alabileceği kadar un koyup yoğuruyoruz yumuşak olucak hamur. Hamuru merdaneyle açıyoruz şekilli kalıplarla kesiyoruz .Tepsiye yağlı kağıt koyup üstüne yerleştiriyoruz.175 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder