MALZEMELER
1 Paket margarin
2 Yumurta
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Su Bardağı şeker
1 Paket kakao
1 Paket kabartma tozu
2 Paket vanilya
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN :
100 GR Antep fıstığı
ŞURUBU:
2 Su Bardağı şeker
2 Su Bardağı su
YAPILIŞI
Hamur malzemeleri karıştırılır ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğrulur.Ceviz kadar toplar yapılır, üzerine hafifçe bastırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirilir.Tencereye su ve şeker konup 15-20 dakika kaynatılıp şerbet yapılır.Soğutulup 1 saat buzdolabında bekletilir.Sıcak kurabiyeler soğutulan şurubun içine hızlıca batırılıp çıkartılır ve servis tabağına alınır.Antep fıstığı üzerine serpilir.İsteyen hindistan cevizi ile de servis yapabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder