MALZEMELER
250 GR Margarin
4 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz şeker
1 Adet Limon kabuğu rendesi
3 Yemek kaşığı hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı buğday nişastası
2 Su bardağı un
Üzeri İçin
100 GR Bitter Çikolata
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Tavada margarini eritip ılık olacak şekilde bekletilir.Yumurtalar bir kaseye kırılıp mikser ile kabarıncaya kadar çırpılır.Şeker ilave edilip çırpmaya devam edilir.Ilınan yağ,limon kabuğu rendesi, hindistan cevizi,nişasta,un,kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılır.Margarin ile yağlanmış kek kalıbına boşaltılıp önceden ısıtılmış 160 derecede fırında pişirilir. Soğuduktan sonra 100 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerine dökülüp, hindistan cevizi serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder