29 Ekim 2014 Çarşamba

İRMİKLİ KIYMALI POĞÇA

MALZEMELER

2 Çay bardağı irmik
150 gr Yumuşamış tereyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı karbonat
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 Adet yumurta ( birisinin sarısı ayrılacak)
1/2 Limon suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un ( 2 Su bardağı kadar)

İÇİ İÇİN:
2 Adet kuru soğan
250 gr kıyma
1 Tatlı kaşığı biber salçası
8-10 dal maydanoz
Yeterince tuz,karabiber,kırmızıbiber

ÜZERİ İÇİN:
1 Adet yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI:
Kabımızın içine irmik,tereyağ,yoğurt,yumurta,limonsuyu,tuz konulur yoğrulur.Ardından un ile beraber karbonat,kabartma tozu ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.İçi için piyazlık doğranmış soğan,sıvı yağda pembeleştirilip,üzerine kıyma ve salça ilave edilerek kavrulur.Yeterince baharat,ve ince kıyım maydanoz ilave edilerek ocaktan indirilir.Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde ezilir.Ortasına iç konup yuvarlanır.Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp,susam serpilir.Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder