15 Kasım 2014 Cumartesi

AŞURE


MALZEMELER

2,5 Su bardağı aşurelik buğday
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı nohut
1 Su bardağı kuru fasulye
7 Su bardağı toz şeker
10 Adet kuru incir
10 Adet kuru kayısı
2 Kahve fincanı kuru üzüm
2 Kahve fincanı fındık
2 Kahve fincanı kuş üzümü
1 Kahve fincanı dolmalık fıstık
1 Çay bardağı badem
1 Su bardağı ceviz içi
5 Adet karanfil
1 Adet portakal
1 Adet elma
1/2 Kahve fincanı gül suyu

Süslemek İçin:

Toz antep fıstığı
Nar tanesi
Tarçın
Fındık
Badem

YAPILIŞI:

Buğday,fasulye ve nohut akşamdan ıslatılıp, sabahleyin büyükçe bir tencerenin içinde yeterince su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.Kuş üzümünün 1 fincan kadarı ve kuru üzüm ılık suyun içinde şişirilir.İncir, kayısı,elma,kabuğu rendelenmiş portakal küçük küçük doğranır. Tencerenin içindekiler iyice yumuşayınca incir dışındaki tüm doğranmış malzeme,üzümler,fıstık,karanfil ve bademler ilave edilip,pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.En son gül suyu ,toz şeker ve gerekiyorsa nişasta ilave edilip,bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra,incir eklenip ocaktan indirilir.Kaselere bölüştürülüp üzeri tarçın, fındık kuş üzümü ceviz,nar taneleri ve antep fıstığı ile süslenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder