16 Kasım 2014 Pazar

VALİDE SULTAN BÖREĞİ

MALZEMELER

5 Adet yufka

İç Malzemesi:

6-7 Adet kuru soğan
2 Su bardağı ceviz
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
4 Yemek kaşığı tereyağı
Yeterince karabiber,pul biber,tuz

Sosu İçin:

2 Su bardağı süt
3/4 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta
Tuz

YAPILIŞI

Yemeklik doğranan soğanlar,3 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı karışımında pembeleştirilir.İnce çekilmiş ceviz,karabiber,pul biber,ve tuzu eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.Sosu için; tüm malzemeler çukur bir kasede karıştırılır.Yağlanmış fırın tepsisine yufkanın teki kenarları dışarıda kalacak şekilde yayılır.Hazırlanan sostan sürülüp,üzerine ikinci yufka buruşturularak yayılır ve sostan sürülür.Üçüncü yufkanın yarısı buruşturularak tepsiye yayılır.Tekrar sostan sürülür.Hazırlanan iç malzemesi eşit şekilde yufkaların üzerine yayılır.Kalan yufkalar da aynı şekilde aralarına sos sürülerek tepsiye dizilir. Tepsiden dışarı sarkan yufka içeri doğru katlanır.Kalan bir yemek kaşığı tereyağı eritilip yufkaların üzerine sürülür.Yufkalar dilimlenip 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder