7 Kasım 2014 Cuma

PEKMEZLİ KURABİYE

MALZEMELER

1 Paket margarin (yumuşak)
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı şeker
2 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

1 Adet havuç rendesi
1 Adet elma rendesi
10-15 Adet incir kurusu (yıkayıp 10 dakika suda bekletip ince doğrayın)
1 Küçük kase iri doğranmış ceviz

ÜZERİ İÇİN
1 Kase pekmez üzerine  1 parmak su ilave edip karıştır.

YAPILIŞI

Yumuşak margarini bir miktar unla iyice birbirine karıştırın.Bu malzemeye kalan bütün malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yapınız.Hamurdan yumurta büyüklüğünde hamur alıp avucunuzda inceltip iç malzemelerden bir miktar koyup hamuru yuvarlak olacak şekilde kapatın.Sıcak fırında pişirin.Fırından çıkar çıkmaz pekmeze batırın.Üzerine hindistan ceviziyle yada antep fıstığı tozu ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder