MALZEMELER
300 Gr Margarin
300 Gr Sıvıyağ (2 Su bardağı)
300 Gr Yoğurt (6 Yemek Kaşığı)
3 Yumurta
1 Demet dere otu
20 GR tuz
80 Gr Toz Şeker
40 Gr Kabartma Tozu (4 Paket)
1 Kg Un (9 bardak un)
Arası İçin
350 GR Böreklik beyaz peynir
Üzeri İçin
2 Adet yumurta sarısı
2-3 damla pekmez
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Dere otu dışındaki tüm hamur malzemesi karıştırılır.Yoğrulan hamura ince kıyım dere otu eklenip,karıştırılır.Limon büyüklüğünde bezeler koparılıp,avuç içinde açılır.Ortasına peynir koyup oval şekilde kapatılır.Ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilip,üzerine hafifçe bastırılır.Üzerine bıçakla verev çizgiler atılıp,pekmez ve sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder