MALZEMELER
6 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
1 Su bardağı nişasta
1 Kahve fincanı sıcak su
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Pasta Kreması:
1 Kg süt
10 Kaşık şeker
2 Yumurta sarısı
5 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı nişasta
1 Vanilya
50 Gr margarin
Meyveler:
3 Adet kivi
1 Salkım siyah üzüm
4 Adet muz
Dış Kaplama:
3 Paket krem şanti
2 bardak süt
Üzeri İçin:
Şeffaf tart jölesi
YAPILIŞI:
Çırpma kabında yumurta sarıları şeker ile iyice köpürene kadar çırpılır.Aklar kar köpüğü olana kadar 10 dk mikserle çırpılır.Un ,nişasta,vanilya,kabartma tozu, ve su eklenir.Tahta kaşıkla alttan üstte doğru malzeme iyice karıştırılır.Pandispanya hamuru kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dk pişirilir. Kreması tencerede un,nişasta,şeker,yumurta sarısı,süt mikserle çırpılır.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Ocaktan indirildikten sonra soğutulur.Margarin ve vanilya eklenir 10 dk çırpılır.Pandispanya 3 parçaya kesilir.İlk katına krema sürülür.Üzerine doğranmış meyveler konur.Meyvelerin üzerine çırpılmış krem şantiden sürülür.2. kat pandispanya yerleştirilip aynı işlem tekrarlanır.3. kat pandispanya üzerine kapatılır.Krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır.Üzeri süslenir meyve ve krem şanti ile şekil verilir.Meyvelerin parlak görünmesi için şeffaf tart jöle su ile karıştırılıp üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder