5 Kasım 2014 Çarşamba

YAĞLI TURŞU

MALZEMELER

1 Kg Sivri biber (Küçüklerinden)
1/2 Kg Salçalık kırmızı biber
3 Su bardağı sıvı yağ
3 Su bardağı sirke
2 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı tuz
2 Baş sarımsak

YAPILIŞI

Biberler yıkanıp,irice doğrandıktan sonra kurutulur.Bir tencereye yağ,sirke,su,ve tuz konup kaynatılır.Kaynayan karışıma yeterince biber eklenip , biberler sararıp yumuşayıncaya kadar haşlanır.Haşlanan biberler süzdürülerek bir kaba çıkarılır.Tüm biberler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.Tüm biberler haşlandıktan sonra ince kıyım sarımsakla birlikte tekrar tencereye eklenip    1-2 dakika daha kaynatılır.Soğuduktan sonra suyuyla birlikte kavanoza doldurulup istendiği zaman kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder