5 Kasım 2014 Çarşamba

SUSAMLI SİMİT POĞÇA

MALZEMELER

1 Paket margarin (eritilmiş)
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı ılık su
2 Yumurta
1 Paket instant maya
2 Yemek kaşığı şeker
1 Paket kabartma tozu
1,5 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

ÜZERİ İÇİN

1 Su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su
100 gr susam
Susam

İÇ MALZEME

250 GR peynir
Maydanoz

YAPILIŞI
Yoğurma kabına tüm malzemeler konup yumuşak bir hamur yoğrulur.Üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir.Kabaran hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp elle yuvarlak şekilde açılıp iç malzeme konulup iki  ucu birleştirilir.Birleşen yer alta gelecek şekilde tutulur.Poğaçanın üzeri pekmezli suya batırılıp bolca susama bulanıp tepsiye dizilir.Keskin bir bıçakla üzeri çizilir.Yarım saat kadarda tepside bekletilir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder