MALZEMELER
3 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Su Bardağı Badem
4 Su Bardağı Su
150 GR Tereyağ
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
Yarım demet dere otu
Tuz
YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanıp,yıkandıktan sonra, el dayanabilecek sıcaklıktaki tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bademler, su ile kaynatılıp,kabukları soyulur.Yağ, tencereye alınıp, üzerine bademler ilave edilerek,pembeleşinceye dek kavrulur. Üzerine süzülmüş pirinç ilave edilip,tane tane oluncaya dek kavurmaya devam edilir.Pirinçler tane tane olunca, bezelye,tuz, ve sıcak su ilave edilip,kaynayıncaya kadar yüksek,kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.Pirinçler suyunu çekince ince kıyım dereotu serpilerek,bir süre demlendirilir. Pilav harmanlanarak, sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder