30 Aralık 2014 Salı

ÇANAK KEBABI


MALZEMELER

1 Kg milföy hamuru
1 Kg kuşbaşı kuzu eti
30 Adet arpacık soğan
20 Adet cherry domates
6 Adet çarliston biber
3 Adet kırmızıbiber
5-6 Diş sarımsak
Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ



YAPILIŞI

Etler, suyunu salıp da çekinceye kadar kavrulduktan sonra üstüne az sıcak su eklenerek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.Et suyunu tamamen çekince yeterince sıvı yağ,arpacık soğanlar ve ince kıyım sarımsaklar eklenip iyice kavrulur.İnce kıyım biberler eklenip biraz daha kavrulduktan sonra domatesler de eklenir.1-2 dakika sonra yeterince baharat eklenerek ocaktan indirilir.Etler porsiyonluk güveçlere bölünüp üzerine birer tane milföy hamuru yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevrilip sıcak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder