3 Ocak 2015 Cumartesi

ISPANAKLI POĞAÇA


MALZEMELER

200 Gr tereyağı
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı mayonez
1 Paket kabartma tozu
6 Su bardağı un
1,5 Tatlı kaşığı tuz
1/2 demet ıspanak

İçi İçin:
250 Gr beyaz peynir

Üzeri İçin:
1 Adet yumurta sarısı
Sıvıyağ
Çörek otu


YAPILIŞI

Ispanaklar ince kıyım doğranıp ,diğer hamur malzemeleri ile karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açılır.Ortasına peynir yerleştirilip, ikiye katlanır.Sadece orta kısmına parmaklarla iyice bastırılıp şekillendirilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip,üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülür.Çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder