30 Aralık 2014 Salı

POĞAÇA

MALZEMELER

550 Gr margarin
300 Ml su
50 Gr Şeker
30 Gr Tuz
50 Gr Yaş maya
3 Adet yumurta
1 Kg Un

İçi İçin
250 Gr Peynir


YAPILIŞI

Unu tezgaha döküyoruz ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeyi maya ve tuz hariç ortasına koyup yoğuruyoruz.Sonra tuzu ekleyip biraz yoğuruyoruz ve en son olarak mayayı da parçalar halinde koyup yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra hamuru tezgaha vurarak özdeşleşmesini sağlıyoruz.Hamur tezgaha yapışmayı bırakıyorsa olmuş demektir.Hamurdan 70 gr parçalar kopararak yuvarlıyoruz 15-20 dakika üzerini streç ile sarıp mayalanması için bekletiyoruz.İç harcı için isteğe bağlı olarak peynir konulabilir veya sade  olarak yapılabilir. Peynir konulacaksa bezeyi tezgahta elimizle biraz büyütüyoruz içine harcı koyup bastırıyoruz.Sade yapacaksak üzerine çatalla çarpı işareti koyup üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında 13-15 dk pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder