24 Aralık 2014 Çarşamba
FISTIKLI TAVUK
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
2 Adet kapya biber
2 Adet yeşil biber
3 Çorba kaşığı tuzsuz fıstık
1 Çorba kaşığı mısır nişasta
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı zencefil
Tuz
Karabiber
Sos için
1 Çorba kaşığı soya sosu
1 Çorba kaşığı elma sirkesi
1 Paket Tavuk tozu
3 Çorba kaşığı Toz şeker
Biraz su çok az
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü zar şeklinde doğrayın.Bir kabın içinde nişasta ve yumurta sarısını iyice yumuşak kıvam oluncaya kadar çırp.Sonra tavukları içine at ve karıştır.Yumurta sarısı nişasta kıvamı yapış yapış oluncaya kadar tavukları ovalayın. Tavaya biraz sıvı yağ ile çok pişirmeden tavukları bir tabağa alıyoruz.Tavaya sıvı yağ koyun doğramış olduğumuz sebzeleri pişiriyoruz.Sonra fıstıkları atıyoruz içine sonra salça zencefil pişiriyoruz.Ateşin altını biraz açıyoruz çevirerek pişiriyoruz. tavukları ekliyoruz. sos malzemelerini karıştır içine koy biraz sosu çekinceye kadar pişir servis yap.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder