24 Aralık 2014 Çarşamba

KAYMAKLI POĞÇA



MALZEMELER

250 Gr kaymak
125 Gr margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı ılık su
1 Yumurta
1 Paket yaş maya
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 Yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

İçi İçin

250-300 Gr kaşar peynir rendesi

Üzeri İçin
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
Susam



YAPILIŞI

Mayanın üzerine ılık su eklenerek maya eritilir.Üzerine şeker,yumuşamış margarin, sıvı yağ ve kaymak eklenip karıştırılır.Tuz ve yeterince un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde açılır.Ortasına kaşar peyniri yerleştirilip kenarları için üzerinde toplanır.Hamurlar yuvarlanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı  sürülüp çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder