24 Aralık 2014 Çarşamba
KAYMAKLI POĞÇA
MALZEMELER
250 Gr kaymak
125 Gr margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı ılık su
1 Yumurta
1 Paket yaş maya
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 Yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi İçin
250-300 Gr kaşar peynir rendesi
Üzeri İçin
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu
Susam
YAPILIŞI
Mayanın üzerine ılık su eklenerek maya eritilir.Üzerine şeker,yumuşamış margarin, sıvı yağ ve kaymak eklenip karıştırılır.Tuz ve yeterince un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıp avuç içinde açılır.Ortasına kaşar peyniri yerleştirilip kenarları için üzerinde toplanır.Hamurlar yuvarlanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder