10 Aralık 2014 Çarşamba
HÜRREM SULTAN PİLAVI
MALZEMELER
150 Gr tereyağı
3 Su bardağı baldo pirinç
3 Yemek kaşığı iri kıyım Antep fıstığı
1,5 Su bardağı haşlanmış nohut
1,5 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
4 Su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Pirinç tuzlu ve ılık suda 15 dakika bekletildikten sonra suyu süzülüp tereyağında kavrulur.Pirinçler tane tane olunca üzerine toz şeker, antep fıstığı ve nohut eklenir.1-2 dakikada bu şekilde kavrulduktan sonra tuz ve tavuk suyu eklenip kaynayıncaya kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu tamamen çekince ocak kapatılıp bir süre demlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder