10 Aralık 2014 Çarşamba

HÜRREM SULTAN PİLAVI



MALZEMELER

150 Gr tereyağı
3 Su bardağı baldo pirinç
3 Yemek kaşığı iri kıyım Antep fıstığı
1,5 Su bardağı haşlanmış nohut
1,5 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
4 Su bardağı tavuk suyu



YAPILIŞI

Pirinç tuzlu ve ılık suda 15 dakika  bekletildikten sonra suyu süzülüp tereyağında kavrulur.Pirinçler tane tane olunca üzerine toz şeker, antep fıstığı ve nohut eklenir.1-2 dakikada bu şekilde kavrulduktan sonra tuz ve tavuk suyu eklenip kaynayıncaya kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu tamamen çekince ocak kapatılıp bir süre demlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder