23 Aralık 2014 Salı

YILBAŞI KURABİYESİ




MALZEMELER

1 Yumurta
125 Gr tereyağ
170 Gr (1,5 Su bardağı un)
1/2 Tatlı kaşığı tarçın
60 Gr  (1 Su bardağı pudra şekeri)
1/2 Tatlı kaşığı kakao
40 Gr (1 Su bardağı fındık unu)
1/2 paket vanilya ya da 1/2 çubuk vanilya
1/4 paket kabartma tozu ( 2,5 Gr)



YAPILIŞI

Pudra şekeri ve kakao hariç diğer kuru malzemelerin hepsi tartılıp beraber elenir.Tereyağ ile pudra şekeri karıştırılır yumurtalar eklenir.Eklenen kuru malzemeler karışıma eklenir.Hamur buzdolabında dinlendirilir.İstenilen kalınlıkta açılıp,kalıpla kesilip 180 dereceli  fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişirilir.( Yaklaşık 8 dakika)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder