22 Aralık 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI NOHUTLU PIRASA



MALZEMELER

1 Kg pırasa
3 Adet ince ve uzun havuç
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Su bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
1 Su bardağı portakal suyu


YAPILIŞI

Pırasaları ayıklayıp yıkandıktan sonra, 2 parmak genişliğinde verev doğranır.Havuçlar da soyulduktan sonra yarım santim kalınlığında verev doğranır.Zeytinyağı tencereye alınıp üzerine havuçlar eklenerek sotelenir.Üzerine pırasa eklenip,1-2 dakika  daha kavrulduktan sonra pirinç haşlanmış nohut,tuz şeker limon suyu ve portakal suyunu ilave edilip pişmeye bırakılır.Sebzeler yumuşayınca ocaktan indirilip tenceresinde soğutularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder