20 Aralık 2014 Cumartesi
CEZERYE
MALZEMELER
1 Kg havuç
200 Gr fındık
200 Gr ceviz
200 Gr Antep fıstığı
625 Gr tozşeker
160 Ml su
4/3 Adet limon suyu
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçlar temizlenip bütün olarak yeterince su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.Yumuşayan havuçlar soğutulduktan sonra rendelenir.Şeker dibi düz bir tencereye alınıp kısık ateşte kaşık değdirmeden karamelize edilir.Limon suyunun üzerine 160 ml su eklenir. Karamelize olan şekere limonlu su ve havuç eklenip,suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir.Kuru yemişler ilave edilip karıştırıldıktan sonra mermere yayılıp soğutulur.Soğuyan cezerye rulo yapılıp bol hindistan cevizine bulanarak inceltilip,düzgünleştirilir.Bir süre buzdolabında bekletilip iyice soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder