MALZEMELER
500 Gr un
250 Gr tereyağı
200 Gr toz fındık
125 Ml sıvı yağ
100 Gr pudra şekeri
1/2 Çay bardağı irmik
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Yumurta
Üzeri İçin:
2 Adet yumurta sarısı
50 Gr fındık
Şurubu İçin:
1000 Gr tozşeker
1 Litre su
1/4 Adet limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak limon, şeker ve su bir tencerede, kıvama gelinceye kadar kaynatılıp, soğutulur.Hamur malzemesinin tümü karıştırılıp,iyice yoğrulur ve 15 dakika kadar dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlandıktan sonra, margarin ile yağlanmış tepsiye dizilir.Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülüp ortasına birer tane fındık batırılarak ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuyan şerbet dökülür. Şekerpare şerbeti çekince servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder