3 Ocak 2015 Cumartesi

KANDİL KURABİYESİ

MALZEMELER

250 gr tereyağı yada margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 Paket vanilya
1Tatlı kaşığı tarçın yada portakal,limon kabuğu rendesi

SÜSLEME İÇİN
Renkli şeker hamuru

YAPILIŞI
Büyük bir kabın içine margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya tarçın isteğe göre konur. Karıştırılır üzerine un ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletilir.Sonra çıkarılır ve merdaneyle açılır istenilen kalıplarla şekil verilir.Tepsiye yağlı kağıt serilir üzerine şekilli hamurlar dizilir.175 derecede 30 dakikada pişirilir.Piştikten sonra üzeri şeker hamuruyla kaplanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder