6 Ocak 2015 Salı

ZEYTİNYAĞLI TÜRLÜ




MALZEMELER

250 Gr taze fasulye
25-30 Adet arpacık soğan
4-5 Diş sarımsak
3 Adet havuç
2 Adet kırmızı biber
4 Adet domates
2 Adet patates
1 Fincan zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:

5-6 Dal ince kıyım maydanoz


YAPILIŞI

Arpacık soğanlar ve sarımsaklar zeytin yağında pembeleştirilip,üzerine ikiye bölünüp verev doğranmış havuç eklenerek karıştırılır.Fasulyeler ayıklanıp verev şeklinde doğrandıktan sonra tencereye eklenir. 1-2 dakika kavrulduktan sonra verev doğranmış biberler ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates eklenerek karıştırılır.Yeterince tuz karabiber ve az su eklenip pişirilir.Sebzeler yarı pişince verev şeklinde doğranmış patates eklenip, pişirmeye devam edilir.Sebzeler pişince ocaktan indirilip kendi tenceresinde soğutulur.Servis tabağına alınıp üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirilip,ince kıyım maydanoz serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder