24 Ocak 2015 Cumartesi

KOKOSTAR


MALZEMELER

250 Gr margarin
2 Yumurta (Akı biri ayrılacak)
1 Kahve fincanı kakao
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
Alabildiği kadar un

İç Malzeme
2 Çay bardağı hindistan cevizi
2 Çay bardağı pudra şekeri
1 Yumurtanın akı


Üzeri İçin

100 Gr bitter çikolata
1 Çay bardağı damla çikolata
1 Çay bardağı fıstık tozu


YAPILIŞI

Margarin,pudra şekeri,yumurta,vanilya,kakao karıştırılır.Un ve kabartma tozu ilave edilip hamur yoğrulur.İç malzeme hindistan cevizi,pudra şekeri,yumurta akı karıştırılıp küçük top şekilleri yapılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır ortası açılır küçük top şekillerinden konur.Kapatılıp yuvarlanır ve tepsiye dizilir.150 dereceli fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğutulur. Üzeri için bitter çikolata benmari usulü eritilir ilk çikolataya batırılıp sonra fıstık tozu veya damla çikolataya batırılıp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder