MALZEMELER
3 Adet havuç
1/2 Su bardağı arpa şehriye
1 Su bardağı tel şehriye
1,5 -2 litre tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Terbiyesi İçin
2 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yumurta
8-10 Dal maydanoz
YAPILIŞI
Havuç rendelenip az sıvı yağda kavrulur.Üzerine arpa şehriye ilave edilip, bal rengi oluncaya dek kavrulur.Tel şehriye, yeterince tuz, karabiber ve tavuk suyu ilave edilip kıvama gelinceye dek pişirilir.Terbiyesi için un yumurta ve yoğurt çırpılıp tencereden alınan su ile karıştırıldıktan sonra,tekrar tencereye eklenir.1-2 taşım daha kaynadıktan sonra üzerine ince kıyım maydanoz serpilerek ocaktan indirilir ve sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder