22 Ocak 2015 Perşembe

UNSUZ KURABİYE



MALZEMELER

1 Su  bardağı pudra şekeri
1 Su  bardağı fındık (veya badem tozu)
3 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı hindistan cevizi
2 Yumurta akı

Üzeri İçin:
1 Su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurta akı ve pudra şekeri iyice çırpılır.Fındık veya (badem) tozu,kakao ve hindistan cevizi ilave edilir.Hamur kıvamına getirilir.Hamur buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirilir.Minik toplar yapılır,pudra şekerine bulanarak yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir.Ortalarına  fındık yada fıstık batırılır.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 12 dk. pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder