18 Nisan 2015 Cumartesi

BALPARMAK KAHVALTILI SABAHLAR SAĞLIKLI YARINLAR ETKİNLİĞİ



         KAHVALTILI SABAHLAR SAĞLIKLI YARINLAR


  Balparmak'ın Bebek Kitchenette düzenlediği kahvaltıya  excel iletişim davet etti davete icabet ettim.

Balparmak 'ın TOÇEV  işbirliğinde ve T.C.Milli Eğitim Bakanlığı'nın himayesinde  hayata geçirdiği "Kahvaltılı Sabahlar,Sağlıklı Yarınlar"isimli  sosyal sorumluluk projesi ile çocuklara düzenli kahvaltı alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.
   
                               


                                
            
                                            

Projenin içerik danışmanlığını Çocuk Gastroenteroloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz  araştırmalara bakıldığında çocukların yetersiz ve dengesiz beslendiği görülüyor"Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010"ön çalışma raporuna göre ülkemizde fazla kilolu ve şişmanların oranı 6-18 yaş aralığında yüzde 22,5 ulaştı. Aynı yaş aralığında obezite görülme sıklığı ise yüzde 8.2 Günümüzde tüm dünyanın odaklandığı obezite sorunun temeli hareketsizlikle birlikte yetersiz ve düzensiz beslenmeye dayalı olduğunu söyledi.

Ünlü oyuncu Ayşe Tolga da projemiz kapsamında hazırladığımız yaklaşık 9 dakikalık çizgi filmdeki Kahvaltı Nine isimli ana karakteri seslendirdi.

                               
Proje için özel olarak hazırlanan çizgi filmi,Varol Yaşaroğlu yönetimindeki Grafi 2000 ekibi tasarladı.
Proje kapsamında oluşturulan ekipler 8 ilde, ilköğretim okullarını ziyaret ediyor.Alanında uzman bir psikolog yönetiminde çocuklara eğitim veriliyor ve projeye özel olarak hazırlanan çizgi film seyrettiriliyor.

Proje kapsamında 8 ilde (İstanbul,Balıkesir,Denizli,Kahramanmaraş,Mardin,Nevşehir,Kars ve Bartın ) 16 bin çocuğa doğrudan ulaşarak kahvaltının önemini anlatmak üzere yola çıkıldı.Şu ana kadar İstanbul,Denizli, Balıkesir ve Kahramanmaraş eğitimleri tamamlandı ve 7 binden fazla çocuğa doğrudan erişildi.Çocukların yanı sıra ebeveynlerine yönelik de eğitimler düzenleniyor.Projeye özel hazırlanan çizgi film ve eğitimlerle doğrudan ulaşılan çocukların yanı sıra,internet aracılığıyla da yüzbinlerce çocuğa kahvaltının sağlıklı ve eğlenceli olduğu mesajı veriliyor.


Böyle  bir proje yürüttükleri için BALPARMAK ailesine ve TOÇEV 'e  bizleri davet eden excel iletişime çok teşekkür ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder