17 Nisan 2015 Cuma

ÇİKOLATALI SUFLE





MALZEMELER

250 Gr tereyağı
250 Gr bitter çikolata
5 Adet yumurta
125 Gr tozşeker
60 Gr un

Üzeri İçin:
1 Paket krema veya pudra şekeri
yada  vanilyalı dondurma


YAPILIŞI

Tereyağı ve çikolata benmari usulü eritilir.Ocaktan  aldıktan sonra, yumurtalar eklenerek mikserle çırpılır.Şeker ve un eklenerek karıştırılır.Yağlanmış  ve şekere bulanmış sufle kaplarına paylaştırılıp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında  üzeri kabuk bağlayıncaya dek yaklaşık 10-11 dakika pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri veya krema yada  vanilyalı dondurma ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder