19 Nisan 2015 Pazar

İSPANYOL KEK




MALZEMELER

240 Gr un
160 Gr toz şeker
30 Gr ovalex
10 Gr kabartma tozu
50 Gr cl su
6 Adet yumurta
1/2 Su bardağı karışık meyve şekerlemesi
1/2 Su bardağı damla çikolata
1 Çay bardağı file fındık
1 Tatlı kaşığı margarin


YAPILIŞI

Damla çikolata dışındaki tüm malzeme karıştırma kabına alınıp, mikserin yüksek devri ile 2-3 dakika çırpılır.En son damla çikolata ilave edilip,1 dakika daha çırpılır.Kek kalıbı erimiş margarin ile yağlanıp ,
üzerine file fındık serpilir.Kalıp sağa ve sola sallanarak fındıkların kalıba yapışması sağlanır.Karışım kek kalıbına boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder