22 Nisan 2015 Çarşamba

PIRASALI ÇARŞAF BÖREĞİ



MALZEMELER

1 Kg un
1,5 Yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık su


İçi İçin:

2 Adet kuru soğan
Sıvı yağ
1 Kg pırasa
1 Yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:
1 Su bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI


Hamuru için; un ve tuz bir kabın içinde karıştırılıp alabildiğince ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Ve 1 saat kadar dinlendirilir. Pırasalar ve soğanlar ince kıyım doğranıp sıvı yağda kavrulur.Üzerine salça ve baharat eklenip bir süre daha kavrulduktan sonra ocaktan indirilip soğutulur.Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler alınıp servis tabağı büyüklüğünde açılır.Hamurların üzerine bolca sıvı yağ sürülüp üst üste yerleştirilir.15 dakika bu şekilde dinlendirdikten sonra hamurlar alt üst edilip ilk yağlanan hamurdan başlanarak çarşaf veya masa üzerinde el ile olabildiğince ince açılır.Hamurun üzerine içten serpiştirilip çarşaf yardımı ile veya el ile rulo şeklinde sarılır.İster yağlanmış yuvarlak tepsinin ortasından başlanarak elips şeklinde ister düz şekilde yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülür.200 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilip fırından çıktıktan sonra üzerine bir örtü kapatılır.5 dakika sonra örtü kaldırılıp dilimlenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder