4 Mayıs 2015 Pazartesi

MUÇARİ


MALZEMELER

3 Adet kuru soğan
1/2 Kangal sucuk
1 Su bardağı sıvı yağ
3 Adet yumurta ( 1 sarı üzerine)
1 Su bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Su bardağı mısır unu
1 Su bardağı un
Tuz
Karabiber
Nane


YAPILIŞI

İlk olarak ince kıyım soğan sıvıyağda kavrulur.Sucuk boydan ikiye bölünüp, doğrandıktan sonra,soğana eklenir.Baharatlar ilave edilip,ocaktan indirilerek soğutulur.Yumurtalardan tekinin sarısı ayrılıp,üzerine yoğurt eklenerek mikser ile çırpılır.Üzerine kabartma tozu,unlar ve kavrulmuş sucuk eklenerek karıştırılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama karışım yayılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişirilir.Ilındıktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder