11 Mayıs 2015 Pazartesi

NUDO'LU HÜNKAR BEĞENDİ







MALZEMELER

Yarım paket Nudo Kıvırcık Erişte (Sofra tipi)
500 Gr patlıcan
250 Gr Kuzu eti (kuşbaşı)
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Diş  Sarımsak
Çeyrek bardak limon suyu
Yarım yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 Adet tane karabiber
1 Adet Defne yaprağı
Yarım çay kaşığı muskat
Tuz



YAPILIŞI

Geniş bir tencerede su kaynamaya başladıktan sonra üzerine Nudo'yu ekleyerek 3 dakika haşlayın.Kaynadıktan sonra süzün,soğuk sudan geçirin ve kesin.Patlıcanları ateşte közleyip ayıklayın.Limonlu suda bekletin.Daha sonra sudan çıkartıp bir tahta üzerinde kıyın.Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve unu hafifçe kavurun.Sütü ekleyin.Patlıcanları ilave edin.Ezerek kısık ateşte pişirin. Nodu'yu ekleyin,karıştırın.Ocaktan alın,tuz ve muskat rendesi ile lezzetlendirin.Beğendiyi sıcak muhafaza ederek ayrı bir yerde bekletin. Orta ateşteki ayrı bir tencerede soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun.Etleri ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun.Domates,karabiber ve defne yaprağını ilave edin.Üzerini geçecek kadar su ekleyerek,etler yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Tuz ile lezzetlendirin.Nudo'lu beğendiyi servis tabağına alıp ortasını kaşık ile açın.Üzerine etleri yerleştirin.Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder