17 Haziran 2015 Çarşamba

POFUDUK POĞAÇA




MALZEMELER

1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 Çay bardağı ılık su
250 Gr tereyağı
1 Adet yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un


İçi İçin :

Beyaz peynir


Üzeri İçin:
1 Adet yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI

Kabımızın içine yaş maya ve toz şeker ılık suyun içinde eritilir.Üzerine oda sıcaklığındaki yağ ve yumurta eklenip karıştırılır.Tuz ve alabildiğince un eklenip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, avuç içinde ezildikten sonra ortasına ezilmiş peynir koyularak yuvarlanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzeri iki kere yumurta ile yağlanır.Çatal ile artı şeklinde çizilip tepside 10 dakika beklettikten sonra 180 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Nar gibi olunca fırından çıkarılıp sıcak servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder