2 Ocak 2016 Cumartesi

BARİLLA İLE YILBAŞI MENÜSÜ



Bu hafta sevgili arkadaşım rabia stilika.com un sahibi  etiler de bulunan City Cook Mutfak Okulunda Barilla ile yılbaşı menüsünü hazırlamak için davet etti blogcanlarla toplandık.

             

Cheflerimiz Recep  AYDOĞAN ve Barış AYTEKİN 'le muhteşem lezzetli mönüler hazırladık.

             
Orecchiette ve PestoluKış Salatası
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 4 Kişilik
Hazırlık Süresi: 15 dk     

Malzemeler;
250 gr Orecchiette Makarna
500 gr Akdeniz Yeşillikleri
1 adet Nar                                      Taneleri ayıklanmış
2 adet Portakal                               Segmentlere ayrılmış

Sos için
Taze Zencefil
Fesleğen
Dereotu
Portakal Suyu
Limon Suyu
Vişne Reçeli
Zeytinyağı
Sarımsak           

Hazırlanışı;
 Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra yeşillikler, nar ve portakal ile karıştırın.
 Sos için tüm malzemeyi blander kabında birleştirin.Malzemeleri çektikten sonra zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayın.
 Sos ile diğer malzemeleri birleştirip servis edin.


                   

Tavuk ve Ispanaklı Lazanya



Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi:               4-6Kişilik
Hazırlık Süresi:                 15dk
Pişirme Süresi:  20dk    

Malzemeler;
10 adet Lazanya Yaprağı
320 gr Parmesan Peyniri            Rendelenmiş
Tuz - Karabiber

Beşamel Sos;
50 gr. Tereyağı
50 gr. Un
900 ml. Süt
½ adet Soğan
4 adet Karanfil
1 adet Defne Yaprağı

İç Dolgu;
3 adet Tavuk Göğüs  Küp Doğranmış
350 gr. Ispanak  Temizlenmiş, sapları ayıklanmış
2 diş Sarımsak     Zar Doğranmış
Zeytinyağı

Hazırlanışı;
       Beşamel sos için yarım soğanın üzerine karanfilleri saplayıp bir tencereye koyun. Sütü ve defne yaprağını da tencereye ekleyip kaynamaya alın.
       Bir sos tavasında tereyağı ile unu kavurun. Sütü süzerek sos tavasına dökün. Topaklanmayı önlemek için kıvam artana kadar sürekli çırparak pişirin. Lazanyayı hazırlamak için kenara alın.
       İç dolgu için bir tavada önce sarımsakları ardından tavukları soteleyin. Tavuklar renk alınca ıspanakları da ekleyip 3 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kullanmak için kenara ayırın.
       Lazanyayı tamamlamak için bir fırın kabını yağlayın. Tabana biraz beşamel sos dökün. Sosun üzerine tavuk ve ıspanak sotesinden bir miktar dökün. Ardından yaprakları yerleştirin. Yaprakların üzerine sos ve sotelenmiş malzemeyi tekrar uygulayın. Permasından bir parça ekleyip tekrar yaprakları yerleştirin. Bu işlemi 4 kat olana kadar tekrarlayın. En son kalan beşamel ve parmesanı koyup fırına almak için hazırlayın.
       Lazanyayı önceden ısıtılmış 220 C fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis edin.



                



Arabiatta Soslu Top Köfteler
ReçeteDetayı;
Porsiyon Bilgisi:               8 Porsiyon
Hazırlık Süresi:                 15 dk
Pişirme Süresi:  60 dk   

Malzemeler;
Top Köfteler
500 gr. Kıyma
¼ fincan EkmekKırıntısı
½ çaykaşığı KuruKekik
¼ yemekkaşığı PulBiber
1/8 fincan Parmesan         İnceRendelenmiş
1 yemekkaşığı Maydanoz    İnceKıyılmış
½ çaykaşığı DenizTuzu
½ çaykaşığı Karabiber          TazeÇekilmiş
1/6 fincan Süt
1 adet Yumurta                     Çırpılmış
Zeytinyağı

Sosiçin
Barilla Arrabbiata® Sos

Hazırlanışı;
Köfteiçinbirkarıştırmakabındakıymanınüzerinetümmalzemeyiekleyipyoğurmayabaşlayın.Tüm malzemeleri iyice birleştikten sonra 2 cm kalınlığında toplar halinde yuvarlayın.
                
Bir tavaya zeytinyağı döküp köfteleri renk alana kadar pişirin. Ardında sosu tavaya döküp ateşi kısın.Tavanın kapağını kapatıp 15 dk kadar tıngırdatarak pişirin.

Afiyetolsun…

               

Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı

ReçeteDetayı;
PorsiyonBilgisi:               6 Kişilik
HazırlıkSüresi: 15 dk    
PişirmeSüresi:  15 dk

Malzemeler;
1 kg balkabağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Haşhaş tohumu
Krema için;
Toz Fıstık
Kaymak
Krema

Hazırlanışı;
Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.
Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin.
Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp servis edin.




                 


Afiyetolsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder