Bu hafta sevgili arkadaşım rabia stilika.com un sahibi etiler de bulunan City Cook Mutfak Okulunda Barilla ile yılbaşı menüsünü hazırlamak için davet etti blogcanlarla toplandık.
Cheflerimiz Recep AYDOĞAN ve Barış AYTEKİN 'le muhteşem lezzetli mönüler hazırladık.
Orecchiette ve PestoluKış Salatası
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 4 Kişilik
Hazırlık Süresi: 15 dk
Malzemeler;
250 gr
Orecchiette Makarna
500 gr
Akdeniz Yeşillikleri
2 adet Portakal Segmentlere ayrılmış
Sos için
Taze Zencefil
Fesleğen
Dereotu
Portakal Suyu
Limon Suyu
Vişne Reçeli
Zeytinyağı
Sarımsak
Hazırlanışı;
Makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra yeşillikler,
nar ve portakal ile karıştırın.
Sos için tüm malzemeyi blander
kabında birleştirin.Malzemeleri çektikten sonra zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek sosun kıvam almasını sağlayın.
Sos ile diğer malzemeleri birleştirip servis edin.
Reçete Detayı;
Porsiyon Bilgisi: 4-6Kişilik
Hazırlık Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler;
10
adet Lazanya Yaprağı
320 gr Parmesan
Peyniri Rendelenmiş
Tuz - Karabiber
Beşamel Sos;
50 gr. Tereyağı
50 gr. Un
900 ml. Süt
½ adet Soğan
4 adet Karanfil
1 adet Defne Yaprağı
İç Dolgu;
3 adet Tavuk Göğüs Küp Doğranmış
350 gr. Ispanak Temizlenmiş,
sapları ayıklanmış
2 diş Sarımsak Zar Doğranmış
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Beşamel
sos için yarım soğanın üzerine karanfilleri saplayıp bir tencereye koyun. Sütü
ve defne yaprağını da tencereye ekleyip kaynamaya alın.
Bir
sos tavasında tereyağı ile unu kavurun. Sütü süzerek sos tavasına dökün.
Topaklanmayı önlemek için kıvam artana kadar sürekli çırparak pişirin.
Lazanyayı hazırlamak için kenara alın.
İç
dolgu için bir tavada önce sarımsakları ardından tavukları soteleyin. Tavuklar
renk alınca ıspanakları da ekleyip 3 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber
ile tatlandırıp kullanmak için kenara ayırın.
Lazanyayı
tamamlamak için bir fırın kabını yağlayın. Tabana biraz beşamel sos dökün.
Sosun üzerine tavuk ve ıspanak sotesinden bir miktar dökün. Ardından yaprakları
yerleştirin. Yaprakların üzerine sos ve sotelenmiş malzemeyi tekrar uygulayın.
Permasından bir parça ekleyip tekrar yaprakları yerleştirin. Bu işlemi 4 kat
olana kadar tekrarlayın. En son kalan beşamel ve parmesanı koyup fırına almak
için hazırlayın.
Lazanyayı
önceden ısıtılmış 220 C fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis
edin.
ReçeteDetayı;
Porsiyon Bilgisi: 8 Porsiyon
Hazırlık Süresi: 15 dk
Pişirme Süresi: 60 dk
Malzemeler;
Top Köfteler
500 gr. Kıyma
¼ fincan EkmekKırıntısı
½ çaykaşığı KuruKekik
¼ yemekkaşığı PulBiber
1/8 fincan Parmesan İnceRendelenmiş
1 yemekkaşığı Maydanoz İnceKıyılmış
½ çaykaşığı DenizTuzu
½ çaykaşığı Karabiber TazeÇekilmiş
1/6 fincan Süt
1 adet Yumurta Çırpılmış
Zeytinyağı
Sosiçin
Barilla Arrabbiata® Sos
Hazırlanışı;
Köfteiçinbirkarıştırmakabındakıymanınüzerinetümmalzemeyiekleyipyoğurmayabaşlayın.Tüm malzemeleri iyice birleştikten sonra
2 cm kalınlığında toplar halinde yuvarlayın.
Bir tavaya zeytinyağı döküp köfteleri renk alana kadar pişirin.
Ardında sosu tavaya döküp ateşi kısın.Tavanın kapağını kapatıp 15
dk kadar tıngırdatarak pişirin.
ReçeteDetayı;
PorsiyonBilgisi: 6 Kişilik
HazırlıkSüresi: 15 dk
PişirmeSüresi: 15 dk
Malzemeler;
1 kg balkabağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Haşhaş tohumu
Krema için;
Toz Fıstık
Kaymak
Krema
Hazırlanışı;
Balkabaklarını 1cm
kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin.
Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.
Tarçın ve şekeri ekleyip
karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine
kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp taze nane ve
haşhaş tohumu ile süsleyin.
Kaymağı krema ile çırparak
yumuşatın. İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağının altına bu karışımı sürüp
servis edin.
Afiyetolsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder