25 Aralık 2015 Cuma

COOK İLE YILBAŞI MENÜSÜ



Bu hafta sevgili arkadaşım rabia stilika.com un sahibi  etiler de bulunan City Cook Mutfak Okulunda Cook ile yılbaşı menüsünü hazırlamak için davet etti blogcanlarla toplandık.



Cheflerimiz Recep  AYDOĞAN ve Barış AYTEKİN 'le muhteşem lezzetli mönüler hazırladık.

                                               NARLI KESTANELİ İÇ PİLAV


Porsiyon :6-8 kişilik

MALZEMELER:

600 gr Pirinç
100 gr Tereyağı
1 lt Tavuk Suyu
200 gr Nar Ayıklanmış
250 gr Kestane Soyulmuş Haşlanmış isterseniz Fırınlayabilirsiniz
150 gr Kuş Üzümü ılık suda bekletilmiş
50 gr Çam fıstığı
2 Adet küp şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
80 ml Zeytinyağı
1 Adet kuru soğan
1 Çay kaşığı karabiber
2 Çay kaşığı yenibahar
1 Çay kaşığı tarçın



HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede tereyağını eritin.İçerisine zeytinyağını ekleyerek,içerisine çam fıstıklarını atıp kavurun.Daha sonra soğanı ekleyerek saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin.Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun.Daha sonra içerisine tavuk suyunu baharatları ekleyin.Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirmeye devam edin.Pişmesine az bir zaman kala kestaneleri ve kuş üzümünü üzerine atıp karıştırın.Altını kapatıp demlenmesini bekleyin.

                                         BUHARDA  PİŞMİŞ KIŞ SEBZELERİ

Porsiyon : 4-8 kişilik

MALZEMELER:

8 Adet Brüksel Lahanası
2 Adet Havuç
1 Adet Brokoli
1 Adet Karnıbahar
1 Adet Patates
Zeytinyağı
Tuz
Tane Karabiber
1 Çay kaşığı köri
2 Diş Sarımsak



HAZIRLANIŞI:


Sebzeleri soyup temizleyin.Birbirlerine eş olacak şekilde doğrayın.Tüm sebzeleri karıştırıp tuz,biber zeytinyağı ile tatlandırın.Buhar aparatı veya kevgirin oturacağı bir tencereye su koyup ocağa alın.Suyu lezzetlendirmek için sarımsak ve zerdeçalı ekleyin.Sebzeleri aparata veya kevgire alıp yumuşayana kadar tencerenin üzerinde tutun.


                                         HİNDİ TANDIR




Porsiyon :4-6 Kişilik

MALZEMELER:

1 Adet Hindi but
1 Adet Kereviz Soyulmuş İri Doğranmış
1 Adet Havuç Soyulmuş İri Doğranmış
1 Adet Patates Soyulmuş İri Doğranmış
8 Diş Sarımsak
10 Dal Taze Kekik
Hardal 
Tuz
Tane Karabiber

HAZIRLANIŞI:

Hindi butu açarak kemiğini çıkarın.Hind, butunun  derili tarafına bıçakla çizikler atın.Sarımsakların yarısını bıçakla ezip bu çiziklere yerleştirin.Açılmış hindi butun içerisine hardal sürün,tuz ve karabiber ile tatlandırın taze kekiğin yarısını koyun, sarımsakları bıçakla ezip yarısını koyun.Hindi butunu katlayarak sarın.Fırın ipi ile bağlayın.Isıtılmış tavada tüm yüzeylerini izleyip tavadan alın. Ardında tavaya sebzeleri atıp kavurun.Tavaya yapışan parçaları temizlemek için  bir miktar su ekleyin.Hindi tandırı da tekrar tavaya alıp nemlendirin.Tezgahın üzerine Cook Strech Film i yayın.Hindi butu sıkıca sarın.Ardında Cook Çok Amaçlı Folyo ile tandırı tekrar sarıp kenara ayırın.Sotelenmiş sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine kalan kekiği de atın.Biraz zeytinyağı gezdirin.Sarılmış hindi butunu sebzelerin üzerine yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.Isıyı 170 dereceye düşürüp  bir saat daha pişirin.




  FISTIKLI KAYMAK KREMASI İLE BAHARATLI BALKABAĞI

Porsiyon:2 Kişilik


MALZEMELER

1 Kg Balkabağı
1 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yarım Çay Kaşığı Tarçın
2 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Haşhaş tohumu




Kreması İçin:
Toz fıstık
Kaymak
Krema


HAZIRLANIŞI:

Balkabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin.Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın.Sirkeyi ilave edip tuz karabiber serpiştirin.Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin.Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyin.Kaymağı krema ile çırparak yumuşatın.İçerisine fıstığı ilave edin. Balkabağın altına bu karışımı sürüp servis edin.





2 yorum: