17 Ocak 2016 Pazar

ÇITIR BÖREK




MALZEMELER


3 Adet yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tereyağ
1 Yemek kaşığı  sirke ( Üzüm yada elma )
1,5 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
Çörek otu ,haşhaş



İçi İçin

4 Orta boy patates
1 Kaşık sıvı yağ
1 Adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber


 YAPILIŞI


Patatesleri haşlayıp eziyoruz.Tavaya sıvı yağ koyup soğanı doğrayıp kavuruyoruz.Ezilmiş patatesi atıp karıştırıyoruz.İçine tuz,karabiber,pul biber koyup karıştırıyoruz.Başka bir tencerede tereyağını eritiyoruz içine sıvı yağ sirke ve un katıp karıştırıyoruz. 1.yufkayı seriyoruz üzerine karışımdan sürüyoruz üzerine 2.yufkayı serip karışımdan sürüyoruz üzerine 3. yufkayı serip karışımdan sürüyoruz. İlk önce 4 eşit parçaya bölüyoruz sonra 8 eşit  12 ve 16 eşit parçaya kesiyoruz. Uc kısımlarına patates harcını koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.Yumurta sarısını üzerine sürüp çörek otu veya haşhaş serpip 180 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder