Kastamonu Daday ilçesinde 29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde İksir hasat şenliğine İksir Resort Town www.iksirresorttown.com davet edildim.
İlk durağımız buluşma yerimiz Kadıköy Kozyatağındaki Bağ Pastaneleri burada soğuk buz gibi naneli limonatası şahaneydi.
Otelin sahibi aynı zamanda Matematik Öğretmeni İksir Sema AYDIN'ın doğduğu topraklara dönüşünün hikayesi olan İksir Resort Town hem geçmişe yapılan bir yolculuk,hem de bir girişimcilik macerasıdır.
Babasının memuriyetinden dolayı Daday'dan uzak bir yaşam süren İksir Hanım,doğduğu yerle bağını yaşamı boyunca hiç koparmadığı ve iki kızının da desteğiyle birlikte 1926 yılında inşaa edilmiş tarihi bir konağı restore ederek,çocukluk hayallerini gerçeğe dönüştürme ve doğduğu yere vefasını ödeme imkanı buldu.İksir Hanım'ın Daday'dan ayrı geçirdiği yılların özlemi,Kastamonu'nun bereketli toprakları ve eşsiz doğasının tam ortasında konumlandırdığı Tatil ve Yaşam Kasabası İksir Resort Town'a dönüştü.
İksir Hanım Konağı İle başlayan girişim 60 oda kapasitesine sahip 60 bin mertre kare üzerine kurulmuş zengin bir tesis haline geldi. Ziyaretçilerin çiftlikte yetiştirilen katkısız ve doğal ürünleri tatmaları,çevreye yapacağı doğa safarileri ,hayvanlarla tanışmaları ve ormanın bilinmezlerini keşfetmelerini sağlıyor.
İksir Hasat Şenliğinde Doğadan sebze ve meyvelerin toplanarak ,kış hazırlıklarının başladığı günlerde pekmezler kaynamaya ,turşular kurulmaya tarhanalar yapılmaya başlıyor.
Mantar Turşusu ve Armut Turşusu yaptık :) 15 gün sonra açıp yiyeceğiz.
Zirvesi 1780 metreyi bulan Daday Ballıdağ Sarıçam,Karaçam,Kayın,Meşe,Köknar ağaçlarıyla kaplı binlerce dönüm ormanlık alanı ile dünyanın sayılı oksijen depolarından birisidir.Zengin fauna ve floraya sahiptir. Ballıdağ'a Küçük İsviçre deniliyor.
İksir Hasat Şenliğinde geleneksel olan döğen ile harman yapılmasını,ve başakla samanın ayrılmasını izledik ve bizlerde deneyim yaşadık.
Daday'ın yerel pazarını ziyaret ettik Dadaylı bayanların doğal ürünlerle donattığı pazar tezgahları görülmeye değer herşey taze ve organik :)
Kastamonu'da binlerce yıllık kültür birikimiyle zengin bir yöresel mutfak bulunuyor.Kastamonu yemek kültüründe yaklaşık 850 yemeğin,500'e yakınının Anadolu'nun diğer yörelerinde bilinmediği belirtiliyor.
Börülce Turşusu,Mantar Turşusu,Ecevit Çorbası,Güveç,Bulgur Pilavı
Yeşil mercimekli erişte Çorbası,Müsellim Sarma,Tepsi Mantısı,Kaşık helvası
Oksijen deposu Daday'da doğanın tüm renkleri eşliğinde
Sabah Kahvaltısı
Kastamonu Daday yerel pazarından aldığımız kadınların kullandığı yöresel yemeniler pek de yakıştı.
Yemek yarışması
JÜRİ ÜYELERİ SARI YAZMALILAR GRUBU
Basın Ve Lezzet Bloggerları Arkadaşlarımız
İksir Resort Town'da yapabileceğiniz aktiviteler Atv turları,bisiklet ile şehir gezileri,doğa yürüyüşleri,havuz,tenis,voleybol,yöresel el sanatları etkinlikleri,atlı safariler,binicilik dersleri,alabilirsiniz.
BİNİCİLİK DERSİM
Çiftlikteki bütün atların hepsi yarış atı.Atımın adı Ponny
DOĞAYLA BAŞBAŞA
Oda arkadaşlarım
Sevgili Nilgün ve Saynur
sizleri tanıdığıma çok sevindim :)
HER GÜN YENİDEN DOĞMAK
Keyifli eğlenceli iki gün geçirdik.Otelin sahibi İksir Sema AYDIN 'a ve emeği geçen herkese teşekkürler
İksir Resort Town Yaşam Ve Tatil Kasabası
Telefon: 0366 616 10 16
GSM: 0532 302 91 84
www.iksirresorttown.com
Hayranlıkla okudum yazdıklarınızı. Üç katlı konak başlı başına güzel zaten. Ne kadar doğal her şey.İnsanın ömrü uzar orada yaşarken. Güzel bir gezi olmuş.İnsan isterse neler yapabiliyor, çok güzel bir örnek yaptıkları.
YanıtlaSilKesinlikle harika bir konak otelin sahibi Sema hanım çok misafirperver bizleri çok güzel ağırladı yolunuz düşerse uğrayın derim :)
YanıtlaSil