19 Mart 2013 Salı

SOĞAN ÇORBASI

    MALZEME
6-7 adet soğan
6 bardak et suyu
1,5-2 kaşık un
1 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık tereyağ
1 kaşık sıvıyağ
4-5 dilim ekmek
Kaşar peyniri (rendelenmiş)

YAPILIŞI
Soğanlar ince piyazlık doğranır.Yağda birkaç dakika pişirin.Üzerine şeker ilave edip kısık ateşte karamalize edin.Üzerine unu ekleyip biraz daha kavurun.Et suyunu tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın.Kaselere koyun üzerine kızarmış ekmek koyup kaşar serperek fırında 2-3 dakika tutun.


1 yorum:

  1. Hep merak etmisimdir bu corbanin tadini.birgun belki yaparim not aldim.ellerine saglik.

    YanıtlaSil