Geçtiğimiz hafta Anavarza Balın Doors Akademide Arçelik mutfağında gerçekleştirdiği etkinliğe katıldım. Anavarza Bal hakkında bilgi sahibi olduk.
1979 yılında Süleyman Sezen'in kurduğu Sezen Gıda Ltd.Şti 1995 yılında Anavarza Bal markasıyla bal sektörüne giriş yaptı.
Adana’nın Kozan ilçesinde kurulan şirket, marka ismini
bölgenin sembolü Anavarza Antik Kenti'nden alıyor. 450 m2'lik bir alana kurulan
üretim tesisleri, bugün 10.000 metrekareye ulaştı ve Kozan'da istihdam
sağlamaya devam ediyor.
Aralıksız yapılan AR-GEçalışmaları, üniversite işbirlikleri
Anavarza Bal’ı sektörde yeniliklerin öncüsü bir marka haline getirdi. Amerika'da
ve Avrupa'da yıllardır tüketilen Krem Bal’ın Türkiye'de üretilmesi bu çalışmaların
kıymetli sonuçlarından biri. Ve seçkin gıda markalarına verilen “BRC Global
Standart - Grand: A” gibi sertifikalar yine titiz çalışmaların bir getirisi.
Anavarza Bal; Süleyman Sezen'in açtığı yoldan, yine
kendisinin önderliğinde, Can Sezen'in yönetiminde en iyi bildiği isi yapmaya
devam ediyor.
SIR
- SABIR - ARMAĞAN
SIR
İnsan idrakini aşan kusursuz bir sistem. Çiçeği
seçmesinden poleni taşımasına, işlemesinden muhafazasına kadar anlaşılması
imkansız bir süreç bu. Onlara ve sırlarına saygı duyuyoruz. Onlar ki, minik
kanatlarında evrenin sırlarını taşıyor.
SABIR
Tabiatın uzmanlık alanı: Sabır. Sakin, telaşsız,
aksamayan işleyiş. Hata kabul etmeyen, mükemmel zamanlamayla yürütülen işler.
Doğadan bize en iyisini vermesini bekliyorsak, bunun en büyük bedeli sabır.
İnsanın en çok zorlandığı erdem. Arıcılık yapıyorsak, sabra ihtiyacımız var.
Sabırlı olmaya mecburuz.
ARMAĞAN
Sırrın sabırla buluştuğu yerde, doğanın insana jesti.
Lezzetin ve sıhhatin bir arada bulunduğu eşsiz besin. Ve mesele, armağanı
korumak; insanlara, kıymet bilenlere aynı kusursuzlukla sunabilmek.
Anavarza Bal etkinliği için Amerikadan İstanbula gelen Debra Hanım bizlere arıcılık ve arılar konusunda bilgilendirdi.
Doors Akademi Mutfak Şefi Fehmi Samancı ile ANAVARZA BAL İLE Ballı Tavuk Kanatları,Helva-yı Hakani Ballı Helva ve Sirkencebün Şerbeti yaptık.
Yasemin Kokulu Bir Hayat ile etkinlikte tanıştık. Yemeklerimizi beraber hazırladık.
Bu güzel etkinlikte Anavarza Bal Bizlere GURME KEVEN KEKİK Bal ve ÇİÇEK SÜZME BAL hediye ettiler. Doors Akademiye ve Anavarza Bal 'a teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder