21 Kasım 2014 Cuma
ALPRO SOYA KREMA İLE TARÇINLI BAL KABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
2 Çorba kaşığı (30 ml) tereyağı
1 Çorba kaşığı (15 ml) sıvı yağ
1 Adet orta boy soğan küp doğranmış
750 gr Bal kabağı,ayıklanmış soyulmuş küçük parçalar halinde kesilmiş
1 Çorba kaşığı (15 ml) esmer şeker
2 Çubuk tarçın
200 ml Alpro Soya krema
3 Su bardağı (750 ml) su
2 Çorba kaşığı (30 ml) kabuksuz kabak çekirdeği,kavrulmuş
Tuz
YAPILIŞI
Soğanı orta boy bir tencerede orta ateşte 5-6 dakika soteleyin.Tarçın çubuklarını ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Bal kabağı ve esmer şekeri ilave edin.Kısık ateşte,ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirmeye devam edin.Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Kabaklar iyice yumuşayana kadar 20 dakika kadar pişirin.Çorbayı ateşten alıp içerisinden tarçın çubuklarını çıkarttıktan sonra blender ile püre haline getirin.Kremayı ekleyip çorba kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın.İsteğe göre tuz ekleyerek tadını ayarlayın.Tarçın çubuğuyla süsleyerek yada kavrulmuş kabak çekirdeği ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder