22 Kasım 2014 Cumartesi

KIBRIS PİLAVI

MALZEMELER

2 Su bardağı baldo pirinç
1 Adet küçük mor lahana
1 Adet büyük havuç
4-5 Dal taze soğan
1/2 Demet dere otu
1/2 Demet maydanoz
1 Yemek kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz,zeytinyağı



YAPILIŞI

Pirinç yeterince sıvı yağ ve 1'er kaşık şeker ve tuz ile birlikte iyice kavrulur.Üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenip,1-2 dakika karıştırdıktan sonra ağzı kapatılıp kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.Lahana yıkanıp,incecik kıyılır.Havuç rendenin ince kısmıyla rendelenir.Pilavı ocaktan aldıktan sonra,içine lahana ve havuç eklenip karıştırılır.Taze soğan,dere otu ve maydanoz incecik doğranıp ılınmış olan pilava katılır.Yeterince tuz, zeytinyağı ve sirke eklenerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder