26 Kasım 2014 Çarşamba

ŞAM KURABİYE


MALZEMELER

500 Gr Toz şeker
250 Gr Margarin
300 Gr Yoğurt
35  Gr Kabartma tozu
5 Yumurta
1 Vanilya
1 Limon kabuğu  rendesi
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Portakal suyu
1100 Gr un


Üzeri İçin
Kırık fındık ve toz şeker

YAPILIŞI

Margarin mikserde çırpılıp kabartılır.Toz şeker eklenerek çırpma işlemine devam edilir.Yumurtalar teker teker eklenerek çırpma işlemi devam eder.Yoğurt eklenir.Diğer tarafta un,kabartma tozu ve vanilya 2 defa elenir.Elenen un çırpılan karışıma eklenip spatula yardımıyla karıştırılır.Krema torbasının ucuna düz duy takılıp yumurta büyüklüğünde tepsiye aralıklı olarak sıkılır.Üstüne su sürülüp fındık kırığı ve toz şeker serpilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında  üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder