26 Kasım 2014 Çarşamba

GANAJLI ÇİKOLATALI CUP CAKE




MALZEMELER

375 Gr Un
150 Gr Toz şeker
125 Gr Yumurta
475 Ml Süt
113 Gr Tereyağı
100 Gr Damla Çikolata
62 Gr Kakako
25 Gr Kabartma tozu
Bir fiske tuz


GANAJ

100 Ml Sıvı krema
50 Gr Sütlü Çikolata
50 Gr Bitter Çikolata
25 Gr Tereyağı



YAPILIŞI


Un,tuz,kabartma tozu kakao şeker bir kaba elenir.Damla çikolata eklenir.Ayrı bir yerde yumurta mikserle 5 dakika çırpılır.Kuru malzemeler eklenip karıştırılır.Tereyağı eritilip karışıma eklenir cup cake kalıplara boşaltılır.170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir soğutulup istenilen şekilde süslenir.
Ganaj için krema ısıya dayanıklı bir kaba boşaltılır.Krema ocakta kaynama sıcaklığına gelince sütlü,bitter çikolata ve tereyağı içine ilave edilerek tencere ocaktan alınır.Sürekli karıştırarak çikolata ve yağın erimesi sağlanır.  Soğuması için bekletildikten sonra sıkma poşetine konularak cup cakelerin üstüne sıkılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder