19 Kasım 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU KABAK





MALZEMELER

6 Adet ince düzgün kabak
6 Adet ince havuç
6 Diş sarımsak
2 Adet kuru soğan
2 Adet domates
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Kahve fincanı su
1/2 Demet dere otu

YAPILIŞI

Havuç ve kabaklar temizlendikten sonra, kabaklar ikiye kesilip,içleri havuçların genişliğinde oyulur.Havuçlar kabakların içlerine yerleştirilip,kabaklar birer parmak genişliğinde halka halka doğranır.Kabaklar dibi düz bir tencereye dizilip, üzerine piyazlık doğranmış soğan ve sarımsaklar yayılır.Domatesler yarım ay şeklinde kesilip,soğanların üzerine dizilir.Üzerine tuz, şeker,su ve zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Soğuduktan sonra şekilleri bozulmadan servis tabağına alınır.Üzerine ince kıyım dere otu serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder